Γράφει η Άννα Καραμπουρνιώτη
Αισθητικός AΤΕΙΘ, Ηλεκτρολύστρια, Ιδιοκτήτρια του ΙΟΒΗ 

 

Μάθε τα 5 πιο συχνά λάθη που κάνεις και δεν έχεις αποτέλεσμα με το laser!

1.Ασυνέπεια

Η τρίχα έχει έναν συγκεκριμένο κύκλο ζωής που χωρίζεται σε 3 φάσεις την αναγεννή (η περίοδος που η τρίχα σχηματίζεται και μεγαλώνει) , την καταγενή (η περίοδος ηρεμίας) και την τελογεννή φάση (η περίοδος που η τρίχα πέφτει). Η κατάλληλη φάση για μία εφαρμογή laser είναι η αναγεννής φάση της τρίχας . Φρόντισε να είσαι συνεπής στις συνεδρίες laser !

2.Χρήση άλλης μεθόδου

Η πρώτη συνεδρία laser είναι η αρχή μιας θεραπείας αποτρίχωσης, επομένως πρέπει να σταματήσουμε οποιαδήποτε άλλη μέθοδο, ώστε να παρακολουθούμε την εξέλιξη και την απόδοση της θεραπείας. Η χρήση οποιασδήποτε άλλης μεθόδου στον ενδιάμεσο καθυστερεί τη θεραπεία μας περίπου 2 συνεδρίες πίσω! Δεν αποτριχώνουμε την περιοχή θεραπείας με οποιαδήποτε άλλη μέθοδο!

3.Ορμονικοί παράγοντες

Σημαντικό ρόλο για την αποτελεσματικότητα μιας θεραπείας laser παίζει ρόλο η ορμονική μας κατάσταση η οποία κατά καιρούς μεταβάλλεται. Φροντίζουμε για τον τακτικό έλεγχο των ορμονών μας και ενημερώνουμε πάντα την αισθητικό μας για τυχόν μεταβολές!

 

4.Περιοχή εφαρμογής

Η χρήση του laser πρέπει να γίνεται σε υγιή άτομα και περιοχές ! Εφαρμόζεται μετά από λήψη ιατρικού ιστορικού και λαμβάνουμε υπόψιν όλους τους παράγοντες ! Για παράδειγμα η εφαρμογή laser σε μία ορμονοεξαρτώμενη περιοχή όπως το πρόσωπο σε ένα άτομο που πάσχει από ορμονικά προβλήματα μπορεί να επιφέρει τα αντίθετα αποτελέσματα. Γίνεται διάγνωση από ειδικό και έπειτα γίνεται η σωστή επιλογή μεθόδου για την συγκεκριμένη περιοχή!

 

5. “Laser για πάντα” – Μακροχρόνια χρήση laser

Το laser δεν είναι απλά μία μέθοδος αποτρίχωσης ,είναι μία θεραπεία! Όπως όλες οι θεραπείες έχει αρχή, μέση και τέλος ! Ξεκινάμε την θεραπεία μας, κάνουμε 8-10 συνεδρίες εξαρτάται από τη τριχοφυΐα και εξαλείφουμε το 80% -90 % της τριχοφυΐας ,μένει ένα 10 -20% εξασθενημένης τριχοφυΐας (χνούδι) την οποία μπορούμε να εξαλείψουμε μόνο με την ριζική αποτρίχωση! Να αποφεύγετε την μακροχρόνια εφαρμογή laser γιατί μπορεί να προκαλέσει φωτοευαισθησία στο δέρμα . Η συντήρηση δεν πρόκειται να μειωσει περαιτέρω τον αριθμό των τριχών . Ενημερώσου από την ειδικό για τη σωστή τελειοποίηση του αποτελέσματος!

 

Αν σου άρεσε αυτό το άρθρο μη διστάσεις να το μοιραστείς με τους φίλους σου!

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο: 2310 45 45 26

Share This

Share this post with your friends!