Η πανδημία που έχει εμφανιστεί λόγω του COVID-19 έχει δημιουργήσει μία νέα σειρά δερματικών προβλημάτων. Η καθημερινή και εντατική χρήση μάσκας προσώπου, η οποία είναι ένας σημαντικός τρόπος για τη μείωση της εξάπλωσης του κοροναϊού, προκαλεί όχι μόνο αναπνευστικές αλλά και δερματικές αντιδράσεις σε κάποιους τύπους δέρματος.

Καθώς η πανδημία συνεχίζεται, είναι σημαντικό να κάνουμε ό, τι μπορούμε για να ξεπεράσουμε τα προβλήματα που δημιουργεί η χρήση τους και να ανακουφίσουμε τα άτομα που υποφέρουν από αυτά.

Στο ΙΟΒΗ  μελετήσαμε εντατικά το είδος των προβλημάτων που εμφανίζονται για να μπορούμε να προσφέρουμε λύση σε όλα τα άτομα!

Έχουν παρατηρηθεί 2 διαφορετικές μορφές ακμής σχετιζόμενες με τις μάσκες προσώπου:

 • Η μία περίπτωση είναι το λεγόμενο “maskne” (μάσκα + ακμή) η οποία προκαλείται από την συνεχή τριβή της μάσκας στο δέρμα του προσώπου. Ο ερεθισμός, ο πολλαπλασιασμός των βακτηρίων λόγω της υγρής θερμότητας που παράγεται από την αναπνοή και φυσικά η τριβή είναι τα αίτια εμφάνισής δερματικών αντιδράσεων .
 • Η δεύτερη περίπτωση είναι η ακμή που προκαλείται από ψυχονευρωτικούς παράγοντες και κυρίως από το άγχος, το οποίο είναι αυξημένο λόγω τον πρωτόγνωρων συνθηκών.

Τα άτομα που πάσχουν ήδη από ακμή ή άλλες δερματικές παθήσεις έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να εμφανίσουν αντιδράσεις και να επιδεινωθεί το πρόβλημά τους

Το υλικό της μάσκας παίζει σημαντικό ρόλο

Ορισμένοι τύποι μασκών προσώπου προ-επεξεργάζονται με φορμαλδεΰδη για την απολύμανσή τους. Εάν το άτομο είναι αλλεργικό σε αυτήν τη χημική ουσία, αυτές οι μάσκες θα μπορούσαν να προκαλέσουν ποίκιλλα συμπτώματα. Επίσης, τα συνθετικά υφάσματα είναι ζήτημα για ορισμένους ανθρώπους.

Παρομοίως πρέπει να ληφθούν υπόψιν και τα απορρυπαντικά με τα οποία πλένονται οι μάσκες: οι πλύσεις με πολύ αρωματικά απορρυπαντικά ή μαλακτικά μπορούν να προκαλέσουν κνησμό, ερυθρότητα ή εξανθήματα.

Η επιλογή μίας μάσκας από φυσικά υφάσματα από ίνες (βαμβάκι) και ουδέτερα (υποαλλεργικά, χωρίς αρώματα) προϊόντα πλυντηρίου μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του ερεθισμού ή της ευαισθησίας του δέρματος

Σωστή φροντίδα δέρματος πριν και μετά τη χρήση της μάσκας:

 • Εντατικός καθαρισμός με απαλό καθαριστικό χωρίς ισχυρούς σαπωνοποιητές.
  Ιδανική επιλογή: SOFT FOAM CLEANSER by Dr Med. Chr. Schrammek
 • Τα ευαίσθητα ή ατοπικά δέρματα πρέπει να χρησιμοποιούν προϊόντα φραγμού και απευαισθητοποίησης.
  Ιδανική επιλογή:  SENSIDERM STRESS PROTECT CREAM by Dr Med. Chr. Schrammek
 • Χρησιμοποιείτε ελαφριές κρέμες ημέρας.
  Ιδανική επιλογή:  SPECIAL REGULATING CREAM by Dr Med. Chr. Schrammek
 • Τα δέρματα που υπέφεραν ήδη από ακμή και επιδεινώθηκε επιλέγουν αντιφλεγμονώδη στοιχεία.
  Ιδανική επιλογή:  CLEAR SKIN SILVER FLUID by Dr Med. Chr. Schrammek
 • Στα διαλλείματα όπου πρέπει να αλλάξετε τη μάσκα σας ,ξεκουράστε και ανανεώστε το δέρμα σας. Φροντίστε να έχει στεγνώσει καλά το δέρμα πριν τοποθετήσετε την επόμενη μάσκα.
  Ιδανική επιλογή:  HERBAL CARE LOTION by Dr Med. Chr. Schrammek
 • Σύμφωνα με τον Dr Kroshinsky πρέπει να αποφεύγονται τα παρακάτω προϊόντα γιατί αντιδρούν αρνητικά στον εγκλεισμό της μάσκας:
  Προϊόντα με υψηλό SPF, Σαλικυλικό οξύ , Ρετινοειδή , Βιταμίνη Α , Aftershave, λιπαρές υφές και τα αιθέρια έλαια.
 • Αποφύγετε το βαρύ μακιγιάζ με βαριά καλυπτικά ή μεγάλη ποσότητα πούδρας. Περιοριστείτε σε απαλά καλυπτικά, εγκεκριμένα μη φαγεσωρογόνα.
  Ιδανική επιλογή:  BLEMISH BALM by Dr Med.Chr.Schrammek

Πως πορώ να θεραπεύσω το πρόβλημα που έχει ήδη εμφανιστεί?

Στο ΙΟΒΗ είμαστε πάντα κοντά σας για να σας δώσει λύση σε κάθε ιδιαίτερο δερματικό πρόβλημα.

Με το νέο εξειδικευμένο SOS MASKNE TREATMENT μπορούμε πραγματικά να προσφέρουμε ανακούφιση και θεραπεία σε όλα τα άτομα που υποφέρουν από αυτό!

Ενημερώσου τώρα!

 Αν σου άρεσε αυτό το άρθρο μη διστάσεις να το μοιραστείς με τους φίλους σου!

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο: 2310 45 45 26

Η εμπειρία μας έδωσε το δικαίωμα να τολμάμε και να πρωτοπορούμε..

Share This

Share this post with your friends!