Τι είναι η πρεσσοθεραπεία ?

Η πρεσσοθεραπεία ή λεμφικό μασάζ συμβάλλει στην αποκατάσταση της φλεβο-λεμφικής λειτουργίας, προωθώντας την περιφερειακή κυκλοφορία. Έχει σχεδιαστεί για την αντιμετώπιση κατακράτησης υγρών, για να μετριάσει τις ατέλειες που προκαλούνται από την κυτταρίτιδα και να αναμορφώσει το σώμα. Μια χαλαρωτική αγωγή που αντιμετωπίζει παράλληλα τα διάφορα αισθητικά προβλήματα και σε όλες τις περιοχές του σώματος, χάρη σε ειδικά προγράμματα που δρουν για τις ατέλειες της κυτταρίτιδας, του λίπους, της επιφανειακής δερματικής χαλάρωσης και των υποκείμενων ιστών.

 

 

 

Τι είναι το λεμφικό σύστημα ?

Το λεμφικό σύστημα είναι ένα πολύπλοκο δίκτυο από λεμφοειδή όργανα , τα λεμφογάγγλια, τους λεμφικούς αγωγούς και τα λεμφαγγεία τα οποία παράγουν και μεταφέρουν το λεμφικό υγρό από τους ιστούς στο κυκλοφορικό σύστημα. Το λεμφικό σύστημα είναι ένα μεγάλο τμήμα του ανοσοποιητικού συστήματος.

Το λεμφικό σύστημα έχει 3 συγγενικές λειτουργίες: (1)αποδέσμευση των περιττών υγρών από τους ιστούς του σώματος, (2) απορρόφηση των λιπαρών οξέων και εν συνεχεία τη μεταφορά λίπος, χυλού, στο κυκλοφορικό σύστημα και (3) η παραγωγή ανοσοποιητικών κυττάρων (όπως λεμφοκύτταραμονοκύτταρα και ενεργά αντισώματα που ονομάζονται πλασμοκύτταρα)

Η λέμφος δημιουργείται σαν πλάσμα του αίματος που μεταφέρεται από τα αγγεία του κυκλοφορικού συστήματος, μετατρέπεται σε  διάμεσο υγρό που γεμίζει το κενό ανάμεσα στα κύτταρα των ιστών.

πρησμένα ποδια με οίδημα

Για ποια άτομα ενδείκνυται η πρεσσοθεραπεία?

 

  • Για άτομα που είναι επιρρεπή σε κατακράτηση νερού (λεμφοοίδημα) συνήθως από κληρονομικά ή ορμονικά αίτια..
  • Για άτομα με έντονη διαταραχή της αιματικής κυκλοφορίας που συνοδεύονται από έντονους πόνους και διατηρούμενα οιδήματα από τα πόδια ως την κοιλιά.
  • Για άτομα με κακή λεμφική κυκλοφορία που οδηγεί σε οίδημα γύρω από τους αστραγάλους και κατακράτηση.
  • Για άτομα με εξαιρετικά αργή αιματική κυκλοφορία στα άκρα που οδηγεί σε αίσθημα κρύων ποδιών έως ή μούδιασμα.
  • Για άτομα με προβλήματα ευρυαγγειών ή για άτομα που αισθάνονται βάρος στα πόδια καθ’όλη τη διάρκεια της μέρας ακόμη και τις πρωινές ώρες.
  • Για άτομα με πρήξιμο στους μηρούς, τοπική συσσώρευση  λίπους σε αυτά τα σημεία και κρύα πόδια.
  • Για άτομα με πεπτικές διαταραχές.
  • Για άτομα που έχουν ξεκινήσει διατροφή ή θεραπεία για απώλεια βάρους.
  • Για άτομα που ακολουθούν θεραπεία κατά της κυτταρίτιδας και της κατακράτησης υγρών.
  • Για άτομα που έχουν ολοκληρώσει μια θεραπεία σώματοςπρεσσοθεραπεία Vitalymph

 

 

Αν σου άρεσε αυτό το άρθρο μη διστάσεις να το μοιραστείς με τους φίλους σου!

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο: 2310 45 45 26

 

 

Share This

Share this post with your friends!