Γράφει η Άννα Καραμπουρνιώτη
Αισθητικός AΤΕΙΘ, Ηλεκτρολύστρια, Ιδιοκτήτρια του ΙΟΒΗ 

 

Ο θηλασμός είναι μια υπέροχη, μαγική και παράλληλα απαιτητική περίοδος για το σώμα μιας γυναίκας .

 

Οι απαιτήσεις του βρέφους , η ανάρρωση από τον τοκετό αλλά και οι ανάγκες του θηλασμού είναι μια πρόκληση τόσο για το σώμα όσο και για την ψυχολογία . Το δέρμα μας εμφανίζει περισσότερες ανάγκες τροφής και υγρασίας καθώς αντλούνται πολλά στοιχεία για την παραγωγή του μητρικού γάλακτος . Πολλές γυναίκες έχουν ανασφάλεια στην χρήση καλλυντικών την περίοδο του θηλασμού ! Φοβούνται ότι στοιχεία των καλλυντικών μπορούν να φτάσουν στο μητρικό γάλα ! Πράγματι δεν είναι όλα τα καλλυντικά συμβατά με τον θηλασμό!

Τι πρέπει να προσέχουμε και πως μπορούμε να φροντίζουμε το δέρμα μας αυτή την τόσο ιδιαίτερη περίοδο ; 

 

1. Το δέρμα μας έχει επιπλέον ανάγκες υγρασίας. Προσέξτε, ωστόσο τα προϊόντα φροντίδας δέρματος που χρησιμοποιείτε τόσο για το πρόσωπο όσο και το σώμα να είναι συμβατά με το θηλασμό. Προσέξτε επίσης και τις βαφές των μαλλιών .

 

2. Αποφύγετε προϊόντα με καφεΐνη , αιθέρια έλαια, οξέα φρούτων και ρετινόλη . Συμβουλευτείτε μας για προϊόντα συμβατά με τον θηλασμό ! 

 

3. Μην αμελείτε την περιοχή των ματιών. Η έλλειψη ύπνου αντικατοπτρίζεται στα μάτια με μαύρους κύκλους και λεπτές ρυτιδούλες.

 

4. Μην τοποθετείτε ενυδατικά προϊόντα στο στήθος το πρώτο τρίμηνο γιατί αλλάζουν το φυσικό άρωμα του δέρματος.
5. Όταν ο θηλασμός αραιώσει εμπιστευτείτε την SIKELIA Toning Serum for Breast  ειδική για τον θηλασμό για να επαναφέρει το στήθος στην τονικότητα και σφριγηλότητα που είχε.
6.Χρησιμοποιείστε την SIKELIA Strech Marks Cream, κατάλληλη για τον θηλασμό, για να επαναφέρει το δέρμα στην περιοχή της κοιλιάς και να μειώσει τις ραβδώσεις. 

Απολαύστε αυτή την όμορφη περίοδο φροντίζοντας το δέρμα σας όπως το χρειάζεται !

 

Μην ξεχνάτε …. Αν νιώθετε την ανάγκη για βοήθεια επαναφοράς του βάρους και του δέρματος υπάρχουν πολλοί θεραπευτικοί μέθοδοι συμβατοί με τον θηλασμό ! Είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε !

 

 

Αν σου άρεσε αυτό το άρθρο μη διστάσεις να το μοιραστείς με τους φίλους σου!

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο: 2310 45 45 26

 

 

 

Share This

Share this post with your friends!